אורז מלא של אתי
אורז מלא של אתי
(ממליצה על האורז הבסמטי המלא)
רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי מלא
בצל
2 גזרים
מלח
אופן הכנה:
מטגנים בצל שלם קצוץ בשמן קנולה, לאחר שמתרכך
מוסיפים 2 גזרים מגורדים ומטגנים עוד 2-3 דקות. התבשיל יצבע בצבע כתמתם מבשר טובות :)
מסננים את האורז מהמים ומוסיפים לסיר עם הבצל והגזר. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ל-2 כוסות אורז מלא (מזכירה שהאורז כבר שרה במים). מכסים ומרתיחים כ-2 דקות. מעבירים לאש נמוכה עם מכסה סגור לחצי שעה. לזכור לבדוק את מצב הנוזלים ואם אחרי חצי שעה עדיין יש הרבה - להגביר את האש. כשהאורז עדיין רטוב מעט לכבות את האש להמתין עם מכסה סגור עוד 5 דקות, להמליח בסיום עם 2 כפיות מלח (כפית על כל כוס).
איך נתייחס:
כל 3 כפות אורז הם מנת פחמימה
